Drie nieuwe opleidingslocaties voor BLOM Opleidingen

Drie nieuwe opleidingslocaties voor BLOM Opleidingen

AMERSFOORT - Met drie nieuwe opleidingslocaties in Amersfoort, Deventer en Doetinchem heeft BLOM opleidingen zijn netwerk aanzienlijk uitgebreid. De erkende heftruckopleider beschikt nu over achttien vestigingen verspreid over heel Nederland.

In oktober volgt in Wijchen een negentiende vestiging. Hiermee is een opleiding altijd in de buurt. Daarbij blijft het niet, stelt commercieel manager Maarten Dullaert van BLOM Opleidingen: “Met een landelijk dekkend netwerk kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren.”

BLOM Opleidingen groeit snel. Begin dit jaar telde de specialist in heftruckopleidingen nog maar dertien locaties. In het voorjaar werd het netwerk al uitgebreid met nieuwe locaties in Heerlen en Assen. Nu komen daar nog eens vier locaties in Midden- en Oost-Nederland bij. “Op korte termijn willen we doorgroeien naar 22 vestigingen. Met name in het midden en westen van het land telt ons netwerk nog een aantal ‘white spots’”, stelt Maarten Dullaert, commercieel manager van BLOM Opleidingen.

De uitbreiding heeft alles te maken met de sterk groeiende economie, waardoor de vraag naar gecertificeerde heftruckchauffeurs snel toeneemt. “De vijver met ervaren heftruckchauffeurs is inmiddels leeggevist. Het gevolg is dat nu grote aantallen nieuwe medewerkers moeten worden opgeleid tot heftruckchauffeur. In de eerste helft van dit jaar waren onze heftruckopleidingen vrij vaak volgeboekt. Als de trend zich doorzet, komen we eind dit jaar uit op een record van ruim 20.000 cursisten”, schat Dullaert.

Een groter netwerk betekent tevens een betere dienstverlening aan klanten, die nu altijd bij een BLOM-opleidingslocatie in de buurt terecht kunnen. Landelijk opererende klanten zoals uitzendbureaus of logistiek dienstverleners kunnen zelfs door heel Nederland worden bediend. Bovendien stijgt met het aantal locaties ook het aantal startdata.

“Die startdata plannen wij zoveel mogelijk opeenvolgend. Als de tweedaagse opleiding op donderdag en vrijdag in de dichtstbijzijnde locatie is volgeboekt, kunnen cursisten de maandag en dinsdag daarop terecht op een naburige locatie. Daardoor zijn dus altijd heel snel opleidingsplekken in de buurt beschikbaar”, legt Dullaert uit.

Met ingang van deze maand voert BLOM Opleidingen ook nieuwe lestijden in. Een opleidingsdag begint voortaan om 7.00 uur en duurt tot 14.30 uur. Deelnemers komen dus voor de files aan en zijn voor de files weer thuis. Daarnaast is het aandeel theorie in de opleidingen verlaagd, waardoor meer ruimte ontstaat voor de praktijk. Beginnende heftruckchauffeurs zitten verspreid over twee dagen minstens tien uur op een truck onder begeleiding van een instructeur. Gevorderde chauffeurs die een eendaagse opleiding volgen, brengen minstens zes uur op een truck door.

Dullaert: “Chauffeurs die op herhaling moeten, kunnen kiezen uit twee lestijden: van 7.00 tot 10.30 uur of van 11.00 uur tot 14.30 uur. Zij brengen minstens tweeënhalf uur door op de heftruck. Omdat een opleiding maximaal acht plekken telt, krijgt iedere deelnemer volop aandacht.”

Op termijn streeft BLOM Opleiding naar verdere professionalisering en verduurzaming van het opleidingsaanbod. De vier nieuwe vestigingen zijn stuk voor stuk bestaande huurpanden, die door BLOM zelf razendsnel worden omgebouwd tot opleidingslocatie. Met in totaal 39 nieuwe driewielheftrucks, reachtrucks en stapelaars van Still is straks ook de heftruckvloot op peil gebracht.

“Als het aantal cursisten groot genoeg is, willen we op termijn overal eigen panden neerzetten. Daarvoor werken we nu aan een standaard ontwerp voor een pand, dat volledig is toegespitst op heftruckopleidingen en dat we overal kunnen neerzetten. Deze standaard-panden zullen volledig duurzaam zijn, inclusief zonnepanelen voor het opladen van trucks”, verklaart Dullaert.

“Het is onze ambitie om door te groeien tot de eerste volledig energie-neutrale aanbieder van heftruckopleidingen.”


BLOM opleidingen vergroot leerprestaties met nieuwe trainingstool

missing-image HENGELO - BLOM opleidingen heeft een nieuwe tool ontwikkeld voor onder meer de opleiding tot heftruckchauffeur. Met deze visuele en dynamische tool, ontwikkeld op basis van het presentatieprogramma Prezi, zijn de trainers van BLOM...

Gebruik smartphone ook in magazijn een gevaar

missing-image HENGELO - Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen overweegt een verbod op appen en sms’en in de auto en op de fiets. Maar hoe zit het met het gebruik van smartphones in magazijnen? Uit onderzoek blijkt dat ze ook da...

Mens speelt sleutelrol in gezond en veilig magazijn

missing-image HENGELO - Maar liefst 23 partijen waaronder BLOM opleidingen hebben samen de nieuwe Code Gezond en Veilig Magazijn opgesteld. Deze code beschrijft een groot aantal ‘good practices’ waarmee magazijnen invulling kunnen g...

Crown lanceert innovatieve C-5 vierwielheftruck met lpg-motor

missing-image MÜNCHEN - Crown, één van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft de innovatieve C-5 vierwielheftrucks met contragewicht en lpg-motor in Europa gelanceerd. De nieuwe serie herdefinieert de lpg...

ProRail krijgt boete vanwege chloortreinen

missing-image ROTTERDAM - ProRail is door de rechter in Rotterdam veroordeeld tot een boete van 50.000 euro omdat de spoorbeheerder zich in 2013 in Amersfoort niet aan de veiligheidsregels voor chloortreinen heeft gehouden. Het OM had e...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 18 december t/m zondag 24 december:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!

Meer rijverboden
Nieuwsbrief

 

 
 

Elke werkdag het laatste nieuws in uw postvak

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Tip de redactie
Tip de redactie!


Fotoalbum

Nieuwste foto's

Hans van de Burgh
Hans van de Burgh
Schopman
Verheul Transport
Driessen
Wigcher
» meer foto's!

Zelf foto insturen!