Clicky

 
Transport Online - Douane Rotterdam onderschept 800 kilo cocaïne

Douane Rotterdam onderschept 800 kilo cocaïne

Douane Rotterdam onderschept 800 kilo cocaïne
31-08-2017 16:13 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Een aanhoudingsteam van de Douane en de politie hebben in de nacht van maandag op dinsdag drie mensen aangehouden die worden verdacht van de invoer van een partij cocaïne van ruim 300 kilo. Twee van de drie verdachten werken voor een bedrijf waar lege containers worden opgeslagen, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De pakketten met cocaïne zaten verborgen in de bodem van de container. Die was afkomstig uit Suriname en de reguliere lading was bestemd voor een adres elders in Nederland. Nadat die reguliere lading eruit was, ging de container naar een opslagbedrijf voor lege containers in de regio Rotterdam.

De aanhoudingen vonden plaats nadat de verdachten hadden geprobeerd de cocaïne uit de container te halen.

De aangehouden mensen, een vrouw en twee mannen, zijn 26, 32 en 37 jaar oud en ze komen uit Rotterdam. De mannen werken voor het bedrijf waar de container werd opgeslagen. Donderdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij zoekingen in de woningen van de verdachten is ook nog een bedrag van ruim 100.000 euro gevonden en in beslag genomen.

De Douane ontdekte de partij op 20 augustus. Sinds die ontdekking vond de Douane nog twee partijen: van 385 en 159 pakketten. Het HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, zeehavenpolitie en de Fiod, onderzoekt nu of er een verband is tussen de drie partijen.

De partijen cocaïne (310, 385 en 159 pakketten) van in totaal ongeveer 800 kilo met een waarde van ten minste 16,5 miljoen euro, zijn telkens meteen na ontdekking vernietigd.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden