Clicky

 
Transport Online - 41 bellende bestuurders bekeurd op A67

41 bellende bestuurders bekeurd op A67

41 bellende bestuurders bekeurd op A67
31-08-2017 15:47 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

VALKENSWAARD - Op de A67 heeft de politie gisteren, woensdag 30 augustus, weer een controle uitgevoerd op het gebruik van een smartphone tijdens het rijden.

In totaal kregen 41 bestuurders, waarvan volgens de politie het overgrote deel vrachtwagenchauffeurs, een boete voor het gebruik van een smartphone tijdens het rijden.

Elke maand vinden er op de A67 gemiddeld 35 ongevallen plaats. Bij 30 procent van deze ongevallen is een vrachtwagen betrokken. Dit vaak met ernstig letsel of zelfs de dood tot gevolg.

Naast de boetes voor niet handsfree bellen kregen ook vier bestuurders een boete voor het niet dragen van een gordel en twee voor bumperkleven.

De politie Valkenswaard is niet te spreken over het hoge percentage vrachtwagenchauffeur dat niet handsfree belt onder het rijden. "Hiervan mag men toch juist enige professionaliteit verwachten?", zegt de politie.

"Afleiding in het verkeer en bumperkleven zijn de grootste boosdoeners. Op deze twee 'thema’s' gaan wij dan ook een jaar lang extra controleren. Dit doen wij voor een veiligere A67."

Een boete voor bumperkleven kan oplopen tot 600 euro. Een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden kost ruim 230 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden