Explosies bij chemische fabriek in Texas

Explosies bij chemische fabriek in Texas [+foto/video]
31-08-2017 11:40 | Algemeen | auteur ANP

HOUSTON - Bij een chemische fabriek in de buurt van Houston zijn explosies gehoord en donkere rookwolken gezien. Door de overstromingen als gevolg van de orkaan Harvey is de stroomvoorziening en daarmee ook de koeling uitgevallen, waardoor de in de fabriek gebruikte chemische stoffen verhit zijn geraakt. De ontploffing was geen verrassing. "Zonder koeling zullen de chemische stoffen vlam vatten en exploderen", zei de topman van de Noord-Amerikaanse tak van het Franse chemiebedrijf Arkema.

De fabrikant bevestigt de explosies aan de krant Houston Chronicle. De explosies lijken op een benzinebrand: explosief en intens. Er zal rookontwikkeling zijn, die huid, ogen en longen kan prikkelen, maar de gevolgen op lange termijn zouden beperkt zijn, zo schetste de chemieproducent.

De fabriek ligt in Crosby, 40 kilometer ten noordoosten van Houston. Omwonenden in een straal van 2,4 kilometer worden of zijn geëvacueerd. In de fabriek worden organische peroxides gemaakt die worden gebruikt bij de productie van onder meer kunsthars, polystyreen en verf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden