Clicky

 
Transport Online - Zes nieuwe IVECO's op LNG voor Farm Trans Group

Zes nieuwe IVECO's op LNG voor Farm Trans Group

Zes nieuwe IVECO's op LNG voor Farm Trans Group
31-08-2017 09:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

MOERDIJK - Recent heeft Farm Trans Group uit Moerdijk de eerste twee IVECO Stralis NP trekkers uit een serie van zes in de vaart genomen. Farm Trans zal deze duurzame 400pk sterke LNG-aangedreven voertuigen voornamelijk inzetten in de distributie van vers- en diepvriesproducten en aardappeltransport. Deze IVECO’s zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van het transportbedrijf uit Moerdijk.

De zes nieuwe IVECO’s in het wagenpark van Farm Trans Group zijn uitgerust met 400pk en 1700Nm krachtige IVECO Cursor 9 aardgasmotor, gekoppeld aan een 12-traps automatisch schakelende versnellingsbak. Twee LNG-tanks aan het chassis van de Stralis NP, waarin de chauffeurs in totaal 390 kilogram LNG kunnen meenemen, zorgen voor een actieradius van 1.500 kilometer. Ruim voldoende voor de nationale en internationale transporten die Farm Trans met de nieuwe IVECO’s uit zal voeren.

De chauffeurs van Farm Trans hebben in de Hi-Way cabine van de Stralis NP alle ruimte en comfort tijdens het werk en rust. De Stralis NP’s zijn onder andere uitgerust met IVECOnnect navigatiesysteem, standkachel, klimaatcontrole, high-comfort bed en een grote koelkast.

De inzet van deze 400pk sterke LNG-voertuigen heeft weinig consequenties voor de chauffeurs, alleen het tanken van LNG is anders dan het tanken van diesel. De rijeigenschappen zijn vergelijkbaar met een dieseltruck en de zeer lage geluidsproductie verhoogt het comfort in de cabine tijdens het rijden. Doordat de LNG-trucks 75 procent stiller zijn, is de geluidshinder een stuk lager dan bij de inzet van een dieseltruck wanneer bijvoorbeeld door woonwijken en andere dichtbevolkte gebieden wordt gereden.

Daarnaast zorgt de inzet van de Stralis NP voor 15 procent CO2-reductie, 70 procent minder uitstoot van NOx en 95 procent minder fijnstofemissie in vergelijking met een dieseltruck. Dit past dus volledig binnen het duurzaamheidsstreven van Farm Trans.

Na verschillende tests met voertuigen met alternatieve aandrijving, heeft Farm Trans Group geïnvesteerd in zes trucks met vloeibaar aardgas als brandstof: de IVECO Stralis NP.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden