Werkzaamheden Oostsluis Terneuzen duren week langer

Werkzaamheden Oostsluis Terneuzen duren week langer
31-08-2017 09:36 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

TERNEUZEN - Rijkswaterstaat heeft bij de werkzaamheden aan de noordbrug van de Oostsluis in Terneuzen tegenslag opgelopen. De ernstige verkeershinder op het sluizencomplex, die oorspronkelijk na 1 september opgelost zou zijn, duurt hierdoor zeven dagen langer en eindigt nu op 8 september 2017. Rijkswaterstaat handhaaft in die periode de reeds geldende omleiding.

Aannemer Hollandia Services voert sinds 19 augustus werkzaamheden uit aan de schelp van de brug. Dit onderdeel zorgt voor de vergrendeling van de brug. Na het demonteren van de schelp trof men slijtage aan die daarvoor niet zichtbaar was. Nu de schelp toch uit de brug is verwijderd, kan de slijtage binnen zeven dagen verholpen worden. Als dit niet gelijk aangepakt wordt, moet de noordbrug op een later tijdstip dit jaar weer uit bedrijf worden genomen. Dit zou dan langer duren dan deze extra week. 

Tijdens de werkzaamheden blijft de noordbrug omhoog staan, waardoor er geen verkeer over de brug mogelijk is. Op momenten dat er scheepvaart de sluis invaart vanaf de kanaalzijde, staan beide bruggen van de Oostsluis omhoog. Wegverkeer kan op deze momenten niet passeren en worden door verkeersregelaars doorverwezen naar de omleidingsroute.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden