Transport Online - 'Kabinet komt met verklaring over oplossing'

'Kabinet komt met verklaring over oplossing'

'Kabinet komt met verklaring over oplossing'
30-08-2017 15:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De crisis over de lerarensalarissen in het demissionaire kabinet lijkt te zijn afgewend. Volgens ingewijden is een oplossing in zicht waar het kabinet waarschijnlijk later op de dag een verklaring over zal geven.

Zowel de bewindslieden van de PvdA en de VVD als de formerende partijen spreken woensdagmiddag over de oplossing, waarvan niet nog niet precies bekend is hoe die eruit komt te zien. Eerder op de dag was er koortsachtig overleg over in de coalitie en werden fractieleden bijgepraat.

De PvdA wil in de begroting van 2018 extra geld voor verhoging van salarissen van leerkrachten in het basisonderwijs. Een deal met de VVD leek vorige week nog wel mogelijk. Maar de partijen waarmee die partij over een nieuw kabinet onderhandelt, willen zich niet binden aan zo'n loonsverhoging omdat zij het financiële plaatje voor het nieuwe kabinet nog niet rond hebben.

De PvdA legde dinsdag voorstellen op tafel die vooral waren bedoeld om tijd te winnen. De formerende partijen zouden hierdoor meer tijd krijgen om te bedenken wat hun financiële plannen zijn. De VVD was hier naar verluidt echter niet over te spreken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions