Leusink Transport failliet verklaard

Leusink Transport failliet verklaard
30-08-2017 10:19 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

GAANDEREN - [update 13:33 uur] Voor de rechtbank van Gelderland is op dinsdag 29 augustus Internationaal Transport Leusink BV uit Gaanderen failliet verklaard. Naast de 'transport bv' zijn ook Leusink Materiaal BV, Leusink Expeditie BV en C.J.C. Knufing Beheer BV, allen gevestigd op hetzelfde adres, failliet verklaard.

"De oorzaak voor het faillissement ligt een aantal jaren terug. In 2012 raakte het bedrijf een aantal grote klanten kwijt en is toen in een negatieve spiraal terechtgekomen. Dat is wat de bestuurder mij verteld heeft. Dat moet ik zelf natuurlijk nog uitzoeken", aldus curator mr. D.J.J. Vrijbergen. 

"Het materiaal was wat verouderd waardoor er ook meer kosten kwamen en wanneer je dan geen spek op de botten hebt dan wordt dat moeilijk. Het bedrijf heeft een prima klantenportefeuille daar ligt het niet aan", voegt de curator toe.

Het bedrijf heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Bij het bedrijf werken in totaal rond de 60 werknemers, bevestigt de curator.

Het in 1930 opgerichte Leusink Transport is actief op het gebied van internationaal transport in landen als Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Denemarken, Duitsland en de Benelux.

Er wordt bij het bedrijf voorlopig gewoon doorgewerkt. "We proberen het bedrijf zo lang mogelijk open te houden om een mogelijke overname te bespoedigen. Er hebben zich al meerdere partijen gemeld die geïnterresseerd zijn in een overname", besluit de curator.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden