Transport Online - VVD en PvdA zijn er nog niet uit

VVD en PvdA zijn er nog niet uit

VVD en PvdA zijn er nog niet uit
29-08-2017 17:31 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De coalitiepartijen VVD en PvdA hebben nog geen afspraken gemaakt over de begroting van volgend jaar en verhoging van de lerarensalarissen. Dat heeft VVD-leider Mark Rutte gezegd na een ingelast beraad op het ministerie van Financiën. Een crisis in het demissionaire kabinet is daarmee nog niet afgewend.

"We zijn in gesprek over de begroting, maar het is nog niet af'', aldus Rutte. Hij wilde er niet op vooruitlopen of het de partijen gaat lukken om eruit te komen. "De afgelopen vijf jaar hebben we tot nu toe steeds een oplossing kunnen vinden, maar of dat deze keer ook weer lukt gaan we zien'', aldus Rutte. Hij wees erop dat de deadline woensdag verloopt.

Ook PvdA-leider Lodewijk Asscher zei na afloop van het overleg alleen dat de begroting "nog niet af is'' en dat de gesprekken op woensdag verder gaan.

Tijdens het beraad van de kopstukken van PvdA en VVD ging het over de dreigende crisis over de verhoging van de lerarensalarissen. De PvdA wil dat daar geld voor komt. Een akkoord met de VVD leek mogelijk. Maar de partijen waarmee de VVD over een nieuw kabinet onderhandelt, zouden zich niet willen binden aan zo'n loonsverhoging omdat zij het financiële plaatje voor het nieuwe kabinet nog niet rond hebben.

De PvdA houdt echter voet bij stuk. Eerder heeft PvdA-leider Lodewijk Asscher zelfs gezegd dat de PvdA-bewindslieden desnoods zullen weigeren om hun handtekening onder de begroting te zetten. Dat zou het einde van het demissionaire kabinet betekenen.

Op de vraag of Asscher er spijt van heeft dat hij zo hoog heeft ingezet, antwoordt hij ontkennend. "Ik denk dat ik ook als taak heb te proberen dingen te bereiken en iedere partij en iedere persoon doet dat op zijn eigen manier'', aldus Asscher.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions