Clicky

 
Transport Online - Rover: 'Investeringen nodig tegen overvolle treinen'

Rover: 'Investeringen nodig tegen overvolle treinen'

Rover: 'Investeringen nodig tegen overvolle treinen'
28-08-2017 11:34 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Rover wil dat het nieuwe kabinet investeert in meer ruimte op het spoor om de groeiende mobiliteit het hoofd te bieden. Ook moet er meer aandacht komen voor grootstedelijke OV-netwerken.

Ieder jaar komen er in september veel klachten binnen over overvolle treinen. Door de aantrekkende economie verwacht NS dit jaar in september 5% meer reizigers dan vorig jaar. Reizigers worden daarom opgeroepen de allerdrukste treinen in het hartje van de spits te mijden.

NS neemt een aantal maatregelen om het aantal overvolle treinen te beperken: al het beschikbare materieel wordt ingezet, onderhoud wordt slimmer gepland, er komen nieuwe sprinters op het spoor en er wordt een proef gehouden met extra korting buiten het allerdrukste deel van de spits voor Altijd Voordeel- abonnementhouders. Desondanks verwachten zowel NS als Rover dat de reiziger veel volle treinen te verduren krijgt. Dit geldt niet alleen voor NS-reizigers maar ook voor reizigers van andere vervoerders.

De drukke spits is in Nederland een maatschappelijk probleem. Niet alleen op het spoor is het druk, ook op de weg loopt de reiziger vast. Voor beide problemen is het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in het OV en slimme investeringen worden gedaan. Rover pleit voor meer ruimte op het spoor door te investeren in uitbreiding op bestaande en te verwachten knelpunten.

De trein moet een grotere rol gaan spelen in de bereikbaarheid van onze grote steden, met betere netwerken op agglomeratieniveau en een goede aansluiting op metro, tram en bus. De meeste klachten over volle treinen die bij Rover binnenkomen, hebben betrekking op sprinters. Daar moet NS zich meer op gaan richten, naast de intercity’s.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions