Documentaire over Klaver niet uitgezonden

Documentaire over Klaver niet uitgezonden
27-08-2017 11:49 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - De documentaire over Jesse Klaver komt toch niet op televisie. BNNVARA heeft dit besloten na alle commotie over de maker van de film over de afgelopen verkiezingscampagne van de partijleider van GroenLinks.

Op de film kwam veel kritiek door onder meer PVV en Forum voor Democratie omdat maker Joey Boink zelf voor GroenLinks actief was tijdens de laatste verkiezingscampagne.

De omroep liet eerder weten dat met de documentaire de onafhankelijke positie bleef gewaarborgd. "BNNVARA en NPO kunnen desondanks niet uitsluiten dat er twijfel kan ontstaan rond de journalistieke onafhankelijkheid van de film. Wij menen dat er over de onafhankelijkheid van BNNVARA en de NPO geen enkele twijfel mag bestaan.'' BNNVARA heeft daarom besloten om de documentaire niet uit te zenden.

BNNVARA had naar eigen zeggen diverse voorwaarden gesteld. Zo heeft de omroep al het ruwe materiaal en mocht de filmmaker geen beperkingen opleggen bij de montage. Ook GroenLinks mocht zich daar niet mee bemoeien. De omroep heeft "de volledige eindredactionele verantwoordelijkheid’’ en Boink maakt aan het begin van de documentaire bekend welke dubbelrol hij heeft gespeeld. BNNVARA zei vrijdag nog dat al die afspraken zijn nagekomen.

De documentaire zou op 4 september uitgezonden worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden