Clicky


Machinisten voorbereid op nieuwe Kamperlijn

Machinisten voorbereid op nieuwe Kamperlijn
26-08-2017 23:35 | Algemeen | auteur ANP

ZWOLLE - Maandag wordt de vernieuwde Kamperlijn, het spoor tussen Zwolle en Kampen, in gebruik genomen. De lijn is dan klaar voor elektrische treinen. De reiziger merkt er nog niet veel van, zegt ProRail, maar voor machinisten verandert er wel veel. Die krijgen daarom instructies met een uitgebreide fotoreportage.

Zo gaat de snelheid na station Kampen van 100 naar 140 kilometer per uur. Ook is de (ver)plaatsing van seinen in beeld gebracht. Station Zwolle Stadshagen is nog niet af en is met hekken afgezet. De foto's moeten helpen om 'wegbekendheid' te krijgen, stelt ProRail.

Nu de lijn gereed is voor elektrische treinen is die ook een stuk milieuvriendelijker geworden. De nieuwe vervoerder Syntus neemt eind van het jaar het stokje op het traject over van NS.

Voor de aanpassing van de Kamperlijn zijn honderden palen voor de bovenleiding geplaatst, vele kilometers kabels en leidingen vernieuwd en is de beveiliging aangepast. De hele lijn kreeg een make-over: ondergrond, ballast (spoorgrind), dwarsliggers (bielzen) en spoorstaven zijn vervangen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,962
  Diesel1,642

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions