Transport Online - België: aanval Brussel is terreurdaad

België: aanval Brussel is terreurdaad

België: aanval Brussel is terreurdaad
26-08-2017 00:09 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Militairen hebben vrijdagavond rond 20.20 uur een verdachte man in het centrum van Brussel neergeschoten. Volgens de Belgische politie viel hij de twee soldaten aan met een mes. De zaak wordt behandeld als een terreurdaad.

Twee van de soldaten zouden lichtgewond zijn, de een aan het gezicht, de andere aan de hand. De aanvaller is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

"De jongeman is te voet en met een mes op twee militairen ingelopen. Bij de aanval zijn twee soldaten lichtgewond geraakt, een aan een hand en een aan het gezicht. In een reactie hebben de militairen de man neergeschoten", aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

De man riep twee keer "allahu akbar'', volgens het Federale Parket. Daarom wordt de zaak behandeld als een terreurdaad. Het OM spreekt van een dertigjarige man. De burgemeester van Brussel, Philippe Close, verklaarde dat het een geïsoleerde daad is van een enkel individu.

Op de Boulevard Emile Jacquemain, waar het incident gebeurde, was massaal politie aanwezig. De straat ligt niet ver van de Grote Markt in het centrum van Brussel. Op last van de politie werd het openbaar vervoer ter plaatse stilgelegd. De politie zette de straat af met linten en er werden enkele schermen geplaatst rondom de plaats delict.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions