Transport Online - Militairen schieten man neer in Brussel

Militairen schieten man neer in Brussel

Militairen schieten man neer in Brussel
25-08-2017 23:47 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Militairen hebben vrijdagavond rond 20.20 uur een verdachte man in het centrum van Brussel neergeschoten. Volgens de Belgische politie heeft hij de soldaten aangevallen met een mes. Twee van hen zouden lichtgewond zijn, de een aan het gezicht, de andere aan de hand.

"De jongeman is te voet en met een mes op twee militairen ingelopen. Bij de aanval zijn twee soldaten lichtgewond geraakt, een aan een hand en een aan het gezicht. In een reactie hebben de militairen de man neergeschoten", aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

De man is aan zijn verwondingen overleden, zegt de politie, maar volgens het Belgische parket ligt de man in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het OM spreekt van een dertigjarige man die niet in verband gebracht kan worden met terroristische activiteiten.

Op de Boulevard Emile Jacquemain, waar het incident gebeurde, is massaal politie aanwezig. De straat ligt niet ver van de Grote Markt in het centrum van Brussel.

Op last van de politie is het openbaar vervoer ter plaatse stilgelegd. De politie heeft de straat afgezet met linten en er zijn enkele schermen geplaatst rondom het plaats delict.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions