Transport Online - Verdachten eierschandaal blijven in isolement

Verdachten eierschandaal blijven in isolement

Verdachten eierschandaal blijven in isolement
25-08-2017 12:14 | Binnenland | auteur ANP

ZWOLLE - De twee bestuurders van het bedrijf Chickfriend blijven in beperking, meldde de rechtbank in Zwolle vrijdag. Dat betekent dat ze nog altijd geen contact mogen hebben met de buitenwereld.

De raadslieden van Martin van de B. (31) uit Barneveld en Mathijs IJ. (24) uit Nederhemert verzochten de rechtbank deze beperking, opgelegd door het Openbaar Ministerie, op te heffen. Het duo mag sinds de aanhouding op 10 augustus met niemand contact hebben, behalve met hun advocaat.

De raadkamer boog zich donderdagmiddag over het verzoek. De rechtbank meende vrijdag echter dat er nog geen noodzaak is deze maatregel op te schorten.

De twee ondernemers van de firma Chickfriend worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door het leveren of gebruiken van het middel fipronil in stallen met leghennen. Volgende week buigt de raadkamer van de rechtbank zich over de voorlopige hechtenis van het duo.

Volgens advocaat Bert Staring heeft Van de B. het zwaar. "Maar hij is monter en strijdbaar.'' De raadslieden zijn gefrustreerd dat ze van het OM geen onderzoeksresultaten krijgen. "Mijn cliënt weet natuurlijk wat hem wordt verweten, maar niet waarop dat is gebaseerd.''

De advocaat had gehoopt dat de beperking al voor het debat in de Tweede Kamer over deze kwestie van tafel was. Staring vindt deze beperkingen in dit onderzoek contraproductief. "Het lijkt erop dat ze hiermee Van de B. willen breken. Maar hij blijft zwijgen.''

Foto's

  • Dedem Diensten Barneveld
    Dedem diensten Barneveld

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions