Clicky


 


'Nieuwe Tesla vrachtwagen rijdt tussen de 300 en 500 kilometer'

'Nieuwe Tesla vrachtwagen rijdt tussen de 300 en 500 kilometer'
25-08-2017 11:23 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

Tesla onthuld volgende maand zijn prototype van de elektrische vrachtwagen. Volgens onderzoek van persbureau Reuters zal de vrachtwagen op één accu tussen de 300 en 500 kilometer kunnen afleggen.

Hiermee lijkt de vrachtwagen in eerste instantie alleen geschikt voor het regionale distributiewerk of van havens naar nabijgelegen steden en geen concurrentie voor de diesel vrachtwagens die zo'n 1.600 kilometer op een volle tank kunnen afleggen.

Uit het onderzoek van Reuters blijkt tevens dat de accu zo groot en zwaar is dat er weinig ruimte voor vracht overblijft in de vrachtwagen.

De belangstelling voor electrische vrachtwagens is groot onder transportbedrijven die hun emmises en bedrijfskosten willen verlagen. Elektrische motoren vereisen minder onderhoud dan gewone verbrandingsmotoren en de brandstof is goedkoper dan diesel. Maar de aanschaf van de electrische vrachtwagen zal beduidend duurder zijn dan de conventionele vrachtwagens.

Zo kost een gewone dieseltrekker in de Verenigde Staten rond de 120.000 dollar. De kosten voor alleen de accu zouden dit bedrag al ruim overschrijden is de verwachting.

Tesla reageerde enkel middels een e-mail op de bevindingen van Reuters: "Het is Tesla's beleid om niet op speculaties te reageren of ze nu waar of onwaar zijn want dat zou dom zijn. Dom!"

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats