Clicky

 
Transport Online - 'Mens onmisbaar in magazijn'

'Mens onmisbaar in magazijn'

'Mens onmisbaar in magazijn'
24-08-2017 14:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

Magazijnen in ons land groeiden de afgelopen vijf jaar exponentieel. Hoewel ook de automatisering in deze magazijnen toenam, werd de groeiende logistieke operatie vooral opgevangen door mensen.

De Erasmus Universiteit Rotterdam onderzocht in opdracht van evofenedex onder ruim honderd handels- en productiebedrijven. Het laatste vergelijkbare onderzoek vond plaats in 2012.

Mensenwerk

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Hier werken zo’n 600.000 mensen – van de heftruckchauffeur die met volle pallets door het magazijn rijdt tot de orderpicker die online bestellingen klaarmaakt voor verzending. Een goed geoliede goederenstroom begint en eindigt daar. Volgens evofenedex toont het onderzoek aan dat het werken in het magazijn mensenwerk is en vooralsnog blijft.

Magazijnen

Uit het magazijnonderzoek blijkt verder dat bedrijven in de chemische en farmaceutische industrie hun magazijnen het efficiëntst inrichten. In magazijnen van bouwbedrijven en autofabrikanten valt er nog veel winst te behalen. Uit het onderzoek bleek dat geen verschil is tussen productiemagazijnen, groothandels of retailers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions