Clicky


Voormalig directeur Koninklijke Rotra, Gerard Roelofsen, overleden

Voormalig directeur Koninklijke Rotra, Gerard Roelofsen, overleden
24-08-2017 14:05 | Overig | auteur Redactie [FE]

DOESBURG - Op 71-jarige leeftijd is Gerard Roelofsen zondagavond 20 augustus overleden. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Roelofsen is de derde generatie Roelofsen die werkzaam was bij Koninklijke Rotra. Gerard trad in 1965 op 18-jarige leeftijd in dienst bij de firma als bedrijfsleider met vier vrachtwagens en enkele personeelsleden. Samen met broer Jan nam hij in 1978 de aandelen over van vader Herman.

Onder hun leiding groeide Rotra uit tot een internationale logistieke organisatie van grote omvang met meerdere vestigingen in binnen- en buitenland. Tussen 2003 en 2005 namen Harm en Machiel de aandelen over van Gerard en Jan. Gerard bleef nadien nadrukkelijk betrokken bij de bedrijfsvoering en was tot het laatst actief.

"We zijn dankbaar voor hetgeen Gerard heeft betekend voor Rotra en haar medewerkers. We hebben hem mogen kennen als een bevlogen ondernemer met passie en liefde voor het vak en voor alle mensen binnen Rotra. Bovenal verliezen we in hem een plezierig, positief en hartelijk persoon. Gerard zal bijzonder gemist worden", laat Rotra in een verklaring weten.

Gerard is 71 jaar geworden.