Clicky

 Gevaar op de weg krijgt boete van bijna 7.000 euro

Gevaar op de weg krijgt boete van bijna 7.000 euro [+foto]
24-08-2017 10:39 | België | auteur Redactie [FE]

MECHELEN-WILLEBROEK - Woensdag 23 augustus heeft de Belgische politie een controle op vrachtvervoer uitgevoerd. Rond 10:00 uur wilden zij een vrachtwagenchauffeur controleren maar de chauffeur maakte direct rechtsomkeert en wilde wegrijden.

De politie weet de vrachtwagenchauffeur toch te stoppen en bij controle blijkt de Belgische vrachtwagenchauffeur als 'ambtshalve geschrapt' ingeschreven te zijn. Dit betekent dat de man geen vaste woon- en verblijfplaats in belgië heeft.

Bij een eerste controle van het voertuig worden al diverse gebreken vastgesteld als een band waar geen profiel meer opzit, een brandblusser die al sinds januari 2014 vervallen is en schade die uitsteekt en gevaarlijk kan zijn voor andere weggebruikers.

Vanwege deze gebreken en de slechte technische staat waarin de vrachtwagencombinatie verkeerd wordt een verplichte technische keuring opgelegd. Tijdens het ritje naar het keuringststation ziet de politie dat geen enkel licht of richtingaanwijzer van de oplegger functioneert en ook bij de trekker werkt de linker richtingaanwijzer niet.

Bij de technische keuring worden bij de trekker 19 gebreken gevonden en bij de oplegger elf. De chauffeur heeft geen bestuurderskaart en lapt de rij- en rusttijden aan zijn laars. Er wordt daarnaast vervoer uitgevoerd voor derden zonder de benodigde vergunning. Er is een proces-verbaal opgelegd vanwege zwartwerk.

Bij controle van de laadruimte wordt vastgesteld dat er ADR-producten aanwezig zijn, die niet goed werden gezekerd.

Aangezien de chauffeur geen vaste verblijfplaats heeft in België dient de boete cash voldaan te worden, een boete van in totaal 6.970 euro. Daarnaast is de vrachtwagen afgesleept en de ladinjg moet overgeladen worden in een ander voertuig. De band van de oplegger die niet meer voldoet moet ter plaatse vervangen worden en nadat de andere gebreken zijn opgelost dient men het voertuig opnieuw aan te bieden bij de technische keuring.

Op de trekker werd in afwachting van het betalen van de boete een wielklem geplaatst. Hier moeten drie banden vervangen worden en dient ook dit voertuig na herstel van de andere gebreken opnieuw aangeboden te worden bij de technische keuring.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions