Handel in het Noordzeegebied blijft groeien

Handel in het Noordzeegebied blijft groeien
23-08-2017 17:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VLAARDINGEN - Ondanks de voortdurende Brexit-discussie, noteert DFDS een stijgende lijn in zijn volumes op de Noordzee-vrachtroutes naar en van het Verenigd Koninkrijk. Deze positieve groei betekent niet alleen goed nieuws voor DFDS, maar voor veel meer partijen.

Het aantal trailers op de routes van DFDS tussen Britse havens en de havens in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en België is met 6% toegenomen. "Dit is DFDS’ grootste markt in vrachttransport en de groei weerspiegelt de ontwikkeling die we zien in onze handel tussen Rotterdam en de havens van Immingham en Felixstowe. De positieve ontwikkeling van het afgelopen halfjaar is bemoedigend, ondanks de actualiteit van mogelijke Brexit-effecten", zegt Mikael Mortensen, Route Directeur Rotterdam.

De Bank of England verwacht dat de Britse economie een stijging van 1,6% zal noteren in 2017, ook zijn de exportvolumes van het Verenigd Koninkrijk toegenomen sinds de daling van de Britse pond na het Brexit-besluit in juni 2016. Mikael Mortensen: “Wij constateren positieve ontwikkelingen binnen de economieën van de EU en hebben vertrouwen in de toekomst. De groei is goed nieuws en onderschrijft de toevoeging van ons schip dat vanaf september wordt bijgestaan door een tweede schip op de route Rotterdam-Immingham.”

"Uiteraard is dit ook goed nieuws voor onze klanten, producenten, exporteurs en transportbedrijven die wij bedienen. Voortdurende groei in de handel biedt hen de mogelijkheid activiteiten en banen te behouden of zelfs te creëren.”

DFDS omarmt daarnaast het recente besluit van de Britse regering om de vrije goederenstroom te behouden door de huidige flexibele douanecontrole tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU ook na de Brexit voort te zetten. "Dit ligt in lijn met onze verwachtingen dat alle betrokken partijen de handel willen beschermen ten behoeve van groei en werkgelegenheid in de betrokken landen. We hopen dan ook dat dit besluit de w­­eg vrij maakt voor een positieve akkoorden", aldus Mikael Mortensen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden