Transport Online - Eerste Nederlandse BMW's rollen van de band

Eerste Nederlandse BMW's rollen van de band

Eerste Nederlandse BMW's rollen van de band
23-08-2017 14:04 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

BORN - De eerste BMW-personenauto ooit in Nederland gemaakt, is vandaag bij VDL Nedcar in Born van de band gerold. De autofabriek van het industriële familiebedrijf VDL Groep met het hoofdkantoor in Eindhoven is na maanden voorbereiden gestart met de productie van de BMW X1, een van de succesnummers van het Duitse automerk. VDL Nedcar bouwt nu vier modellen voor BMW Group: de MINI 3-deurs (sinds 2014), de MINI Cabrio (sinds 2015), de MINI Countryman (sinds 2016), inclusief de Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) versie (sinds maart 2017) en sinds vandaag de BMW X1.

Vanwege de wereldwijde vraag naar de BMW X1 is extra productiecapaciteit nodig als aanvulling op de productie van de BMW Group fabriek in het Duitse Regensburg. De overeenkomst tussen VDL Nedcar en BMW Group maakt het mogelijk om productie over te hevelen naar Born. Door de positieve ontwikkeling van de orderportefeuille en positieve vooruitzichten gaat VDL Nedcar voor het einde van 2018 ruim 2.000 uitzendkrachten een arbeidscontract van VDL Nedcar aanbieden.

Eerder is sprake geweest van 1.400 medewerkers die voor het einde van volgend jaar een arbeidscontract zouden krijgen. VDL Nedcar gaat ervan uit dat het ophogen van het aantal contractanten goed is voor de rust en stabiliteit in de organisatie. De afgelopen maanden hebben al ongeveer 250 medewerkers een arbeidscontract gekregen. Velen van hen zijn afkomstig uit een uitkeringssituatie.

Uitbreiding

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep is verheugd dat VDL Nedcar naast de MINI-modellen nu ook een model van BMW bouwt: “Dat de stormachtige uitbreiding in productiecapaciteit gepaard gaat met energie en uitdagingen hoeven we niet te verhullen. Daar werken we met z’n allen hard aan. Deze uitbreiding is goed voor de werkgelegenheid, voor ons bedrijf en staat symbool voor het vertrouwen dat onze klant BMW Group heeft in de samenwerking met VDL Nedcar en in het vakmanschap en de flexibiliteit van onze medewerkers in Born.”

Logistiek

Om de BMW X1 in Born te produceren, is de fabriek van VDL Nedcar uitgebreid. Aan bestaande productielijnen zijn assemblagecellen toegevoegd waar auto-onderdelen worden samengesteld. Daarnaast is de programmering van robots uitgebreid en zijn nieuwe robots toegevoegd. Verder neemt de complexiteit van de logistiek in de fabriek toe, doordat de onderdelen van de BMW X1 bij VDL Nedcar in Born worden voorgesorteerd en vervolgens hun weg door de fabriek vinden.

Per auto dienen duizenden onderdelen op het juiste moment en op de juiste manier hun bestemming te vinden. Er is fors geïnvesteerd in de uitbreiding van VDL Nedcar om de BMW X1 te kunnen bouwen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions