Clicky

 
Transport Online - Meer dan 20 migranten gewond tijdens vechtpartij in Calais [+foto]

Meer dan 20 migranten gewond tijdens vechtpartij in Calais

Meer dan 20 migranten gewond tijdens vechtpartij in Calais [+foto]
23-08-2017 10:16 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - Meer dan 20 migranten zijn gewond geraakt tijdens een massale vechtpartij die tussen Afghanen en Afrikanen uitbrak in Calais. Dat hebben lokale ambtenaren bekendgemaakt.

Het gevecht waarbij ongeveer 200 migranten betrokken waren brak in de nacht van maandag op dinsdag uit en laaide dinsdagmiddag opnieuw op. De migranten waren bewapend met stokken en ijzeren staven.

De lokale overheid zegt in een verklaring dat er in totaal 20 mensen gewond raakten en dat er vijf mensen gearresteerd zijn.

De gevechten werden veroorzaakt door een dronken migrant in een wachtrij voor de verdeling van gratis voedsel door een lokale liefdadigheidsorganisatie.

Calais is momenteel opnieuw een magneet voor migranten die naar Groot-Brittannië willen reizen. De lokale overheden en de Franse regering is vastbesloten om de kampen rond het havengebied te stoppen maar werd onlangs gedwongen om voor sanitaire voorzieningen en water te zorgen.

Gevechten en pogingen om in vrachtwagens te klimmen zijn echter aan de orde van de dag voor de politie rond Calais. Begin juli zorgde een vechtparttij ook al voor 16 gewonden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen