Clicky


Nibali wint derde etappe in Vuelta

Nibali wint derde etappe in Vuelta
21-08-2017 17:40 | Sport | auteur ANP

ANDORRA LA VELLA - Wielrenner Vincenzo Nibali heeft maandag de derde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Italiaan meldde zich in de eerste bergetappe op enkele honderden meters voor de finish bij de kopgroep van vier, met onder andere Tourwinnaar Chris Froome. Vervolgens verraste hij zijn medevluchters in de sprint.

De Brit Froome nam wel de leiderstrui over van de Belg Yves Lampaert. Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk kwamen binnen op 1 minuut en 14 seconden van Nibali.

Met zijn ploeggenoten van Sky zette Froome in de slotklim zijn mede-favorieten meteen onder druk. Alleen de Colombiaan Johan Esteban Chaves had vervolgens een antwoord op de demarrage van Froome. In de afdeling sloten daarna ook nog de Italiaan Fabio Aru en de Fransman Romain Bardet aan. In de strijd om de dagprijs lieten ze zich vervolgens nog uitspelen door Nibali, die vlak voor de finish met een klein groepje toch de aansluiting had gevonden.

Nibali was zelf een beetje verrast door zijn kunststukje op de laatste meters. "Het was een zware rit en op een gegeven moment zat ik er flink door. Gelukkig herstelde ik op tijd en kon ik zowaar de zege pakken. Dat is mooi meegenomen. Aan de eindoverwinning in deze koers wil ik nog niet denken, die is nog ver weg. Froome is een geweldige tegenstander en er zijn meerdere renners in grote vorm. We zullen zien.''

Froome heeft in het klassement twee seconden voorsprong op de Spanjaard David de la Cruz, die tweede werd in de etappe. Nicolas Roche staat derde, eveneens op twee tellen. Datzelfde geldt voor Tejay van Garderen. Alberto Contador, voor eigen publiek bezig aan zijn afscheidstournee, liep meteen al grote achterstand op.