Transport Online - 'Journaliste Kim Wall op duikboot verongelukt'

'Journaliste Kim Wall op duikboot verongelukt'

'Journaliste Kim Wall op duikboot verongelukt'
21-08-2017 13:13 | Buitenland | auteur ANP

KOPENHAGEN - De Deense uitvinder en eigenaar van een duikboot heeft nu verklaard dat de Zweedse journaliste Kim Wall bij hem aan boord om het leven is gekomen door een ongeluk. Hij zou haar op een niet nader omschreven plek in de baai van Køge een zeemansgraf hebben gegeven.

De politie van Kopenhagen liet dat in een persbericht weten zonder in details te treden in verband met het onderzoek. De openbaar aanklager en de verdachte hebben daarom gevraagd. De gearresteerde Deen is dood door ernstige nalatigheid ten laste gelegd.

De Deense en Zweedse marine hebben de precieze route van de onderzeeër in de baai van Køge en Øresund, geheel in Deense wateren, uitgetekend. De gerichte zoekactie, met onder meer duikers en sonarapparatuur, is maandag voortgezet. De Zweedse autoriteiten hielpen in het weekeinde mee met helikopters en boten. Ze gaan daarmee door.

De verdachte beweerde na de verdwijning van Wall (30), tien dagen geleden, nog dat hij haar had afgezet op een eilandje in de haven van Kopenhagen. Daarna was hij weer uitgevaren en was zijn zelfgebouwde onderzeeër gezonken door problemen met een ballasttank. Hij werd ternauwernood gered.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions