Tien vermisten na aanvaring marineschip VS en Liberiaanse tanker

Tien vermisten na aanvaring marineschip VS en Liberiaanse tanker [+video]
21-08-2017 09:44 | Aanvaringen | auteur ANP/RTR/DPA

WASHINGTON - Door de aanvaring tussen de Amerikaanse torpedobootjager USS John S. McCain en een Liberiaanse tanker zijn maandagochtend vijf gewonden gevallen. Tien marinemensen worden vermist.

Vier gewonden zijn per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Singapore, meldde de commandant van de Amerikaanse Zevende Vloot. Zij hebben geen levensbedreigende verwondingen. Een vijfde gewonde hoefde niet naar het ziekenhuis.

Op de plaats van de scheepsbotsing in de Straat van Malakka ten oosten van Singapore is een grote zoek- en reddingsoperatie naar de vermisten gaande. Diverse schepen en reddingshelikopters verlenen assistentie.

De torpedobootjager vaart op eigen kracht naar de marinebasis in Singapore.

De met geleide raketten uitgeruste torpedobootjager werd aan de achterzijde (bakboord) geraakt door de 183 meter lange tanker Alnic MC. Dat gebeurde maandag rond 06.24 uur lokale tijd. De Alnic liep lichte schade op maar heeft volgens de autoriteiten geen olie verloren.

Het marineschip was op weg naar Singapore. De Amerikaanse president Donald Trump liet na de aanvaring via Twitter weten dat zijn gedachten en gebeden bij de bemanning van het marineschip zijn.

De USS John McCain is vernoemd naar de grootvader en vader van senator John McCain, beide admiraals in de Amerikaanse marine. De voormalige presidentskandidaat namens de Republikeinen (2008) zond zondagavond (lokale tijd) via Twitter mede namens zijn echtgenote een boodschap uit: ,,Cindy en ik bidden voor de marinemensen aan boord van de USS John S. McCain - we waarderen het werk van de betrokkenen bij de reddingsoperatie.''

Twee maanden geleden kwam de USS Fitzgerald voor de kust van Japan ook al in aanvaring met een Filipijns containerschip. Zeven opvarenden van die torpedobootjager kwamen daardoor om het leven. Het schip was aan stuurboordzijde zo zwaar beschadigd dat het bijna zonk. Drie betrokkenen zijn daarvoor disciplinair gestraft.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden