Clicky

 
Transport Online - Bij Bath vastgelopen 'CSCL Jupiter' mag naar Rotterdam

Bij Bath vastgelopen 'CSCL Jupiter' mag naar Rotterdam

Bij Bath vastgelopen 'CSCL Jupiter' mag naar Rotterdam
20-08-2017 18:36 | Algemeen | auteur ANP

ANTWERPEN - Het containerschip dat afgelopen week vastliep op de Westerschelde mag in de nacht van zondag op maandag vanuit Antwerpen vertrekken. Een woordvoerster van het Havenbedrijf laat weten dat het schip niet verder mag varen dan Hamburg, omdat onduidelijk is of de CSCL Jupiter aan de onderkant is beschadigd. Daarom vaart het schip na het lossen van de lading in Hamburg naar Rotterdam voor een tweede grondige controle.

De CSCL Jupiter is afgelopen week al in Antwerpen geïnspecteerd. Daar bleek dat het containerschip een probleem met het roer had. Dat probleem is inmiddels verholpen. Het schip mag nu "een beperkte reis'' maken om de lading af te leveren, maar de Antwerpse nautische autoriteit sluit niet uit dat het schip aan de onderkant schade heeft opgelopen. Daarom krijgt de CSCL Jupiter voorlopig geen toestemming voor een langere reis.

Het containerschip CSCL Jupiter strandde maandag bij het Zeeuwse dorp Bath. Het publiek stroomde massaal toe, wat zorgde voor verstopte wegen. Maandagavond wisten twaalf sleepboten het gevaarte van 366 meter lang los te trekken, waarna het terug naar Antwerpen werd gesleept.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions