Clicky

 
Transport Online - Transportbedrijven vergeten loonsverhoging te betalen

Transportbedrijven vergeten loonsverhoging te betalen

Transportbedrijven vergeten loonsverhoging te betalen
18-08-2017 19:57 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - CNV Vakmensen krijgt steeds meer meldingen over transportbedrijven die vergeten zijn om de lonen met 2% per 1 juli te verhogen. Ook de extra trede verhoging wordt nogal eens vergeten. Extra reden om nog eens goed naar je loonstrook te kijken.

De cao Beroepsgoederenvervoer en de verhuur van mobiele kranen is door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid algemeen verbindend verklaard en geldt daarom met ingang van 17 augustus 2017 voor alle bedrijven die onder de werkingssfeer van deze cao vallen. De cao gold al voor alle leden van TLN en de VVT. Nieuw is dat alle werkgevers die geen lid zijn van TLN of van de VVT de cao nu ook moeten toepassen. Dat is goed nieuws en zorgt voor eerlijke concurrentie.

Bedrijven die het loon per 4 weken betalen vinden het lastig om de loonsverhoging per 1 juli in te laten gaan. 1 juli valt precies in het midden van de 4-wekenperiode. Over twee weken moet nog het oude loon betaald worden en over twee weken het hogere nieuwe loon. Hierdoor moeten ook de overuren gesplitst worden. De uren voor 1 juli moeten tegen het oude loon betaald worden en voor de uren na 1 juli geldt het hogere loon. Veel bedrijven betalen de overuren een periode later uit. Dan moet in loonperiode 8 de overuren gesplitst worden, zodat het juiste loon wordt betaald.

Veel bedrijven vergeten de extra trede verhoging. "Van oud KNV bedrijven horen we nogal eens dat chauffeurs geen trede verhoging krijgen. “Je zat al in D6 en dat blijft zo, dus geen extra geld” is een vaak gehoorde opmerking. Deze bedrijven vergeten dat er nieuwe loontabellen zijn voor de oud KNV bedrijven. Controleer je loonstrook op het juiste loon.", zegt CNV Vakmensen.

Ook de toeslag voor de eendaagse nachtrit zorgt voor wat problemen. Vóór 1 juli behoor je een vergoeding voor deze ritten te krijgen voor de uren van 20.00 – 04.00 uur (TLN bedrijven) of 19.00 – 06.00 uur (KNV bedrijven) van € 2,66 bruto per uur. Met ingang van 1 juli is dit veranderd en krijg je een toeslag van 19% van je functieloon voor de uren tussen 21.00 en 05.00 uur.

Net als over de maand juli hoeft je werkgever ook over de maand augustus geen SOOB premie te betalen. Hij mag die premie dus ook niet op je loon inhouden. Toch doen bedrijven dat nog steeds. Hierdoor krijg je minder loon. Op je loonstrook kom je dit vaak tegen onder het kopje “SOOB premie”, “premie O & O”, “ontwikkeling en opleidingsfonds”.

Onjuistheden gevonden? Mail naar: naleving-bgv@cnvvakmensen.nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions