Clicky

 Duurzame verlichting voor Port of Moerdijk

Duurzame verlichting voor Port of Moerdijk
18-08-2017 13:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MOERDIJK - Het Havenbedrijf Moerdijk vervangt ruim 1.000 straatlantaarns op het haven- en industrieterrein Moerdijk door een nieuw intelligent en duurzamer systeem. Met deze oplossing vermindert het energieverbruik, de CO2-uitstoot en de lichtvervuiling op het haven- en industrieterrein. En daarmee levert het een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambities van het Havenbedrijf.

Het nieuwe dynamische systeem werkt met LED-verlichting. Het reageert door middel van sensoren op de aanwezigheid van mensen en verkeer: het dimt wanneer er geen verkeer is en licht op wanneer er verkeer aankomt. De verlichting is tevens op afstand bedienbaar.

Op plaatsen of in situaties waar het nodig is, kan de verlichting feller worden ingesteld. Daarmee draagt het systeem ook bij aan de veiligheid op het haven- en industrieterrein. Door de keuze voor LED-verlichting en het bepalen van de lichtintensiteit door sensoren wordt aanzienlijk bespaard op energieverbruik.

Gefaseerde invoering na succesvolle proef

Het havenbedrijf heeft eerst een test gedaan met deze nieuwe verlichting. De ervaringen en resultaten waren positief. Daarom besloot het havenbedrijf de openbare verlichting in fases op het hele terrein van circa 2600 hectare te vervangen. Fase 1 omvat het middengebied Orionweg/Middenweg/Jupiterweg en is onlangs opgeleverd. In de komende jaren wordt de verlichting in het overige deel van het haven- en industrieterrein gefaseerd vervangen. De voornaamste gebiedsontsluitingswegen zijn nog dit jaar aan de beurt.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions