Clicky

 
Transport Online - 28 vrachtwagenchauffeurs op de bon voor niet handsfree-bellen

28 vrachtwagenchauffeurs op de bon voor niet handsfree-bellen

28 vrachtwagenchauffeurs op de bon voor niet handsfree-bellen
18-08-2017 11:23 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

ASTEN - Donderdag 17 augustus heeft de politie weer gecontroleerd op de A67. Er zijn in de middag- en avonduren 28 vrachtwagenchauffeurs bekeurd vanwege niet handsfree-bellen. Ook zes personenautobestuurders kregen een bekeuring vanwege niet-handsfreebellen.

Zes automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze veel harder reden dan de toegestane 120 km/u. Ze reden allen meer dan 50 km/u te snel, de hoogste snelheid was 195 km/u.

Vanwege de verkeerscampagne die eind mei startte, controleerde de politie donderdag 17 augustus opnieuw op de rijksweg A67. Een jaar lang controleren zij met grote regelmaat op gevaarlijk rijgedrag en bekeuren waar nodig. Ondanks de vooraankondiging 'Jaknikkers.....Let op! Wij gaan controleren' en de ruime media-aandacht, waren toch nog veel bestuurders druk bezig met handelingen in de auto en vrachtwagen die hen afleiden en daardoor strafbaar zijn.

"We letten vooral op de thema's afleiding en bumperkleven want dat zijn de voornaamste oorzaken van de 35 ongelukken die maandelijks op de A67 gebeuren. Eén op de drie keer is er een vrachtwagen bij betrokken. Een boete voor bumperkleven kan oplopen tot 600 euro. Een boete voor handheldbellen kost 230 euro", aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden