Clicky

 
Transport Online - Bouwactiviteiten sluiscomplex Eefde kunnen van start

Bouwactiviteiten sluiscomplex Eefde kunnen van start

Bouwactiviteiten sluiscomplex Eefde kunnen van start
18-08-2017 10:01 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

EEFDE - Rijkswaterstaat en Lock to Twente (L2T) hebben op 17 augustus 2017 het startdocument voor de uitbreiding van de sluis Eefde ondertekend. Daarmee kunnen de bouwactiviteiten starten. De nieuwe sluis wordt in 2020 opgeleverd.

Rijkswaterstaat breidt het sluiscomplex bij Eefde uit met een tweede sluiskolk. De wachttijden zijn te lang en de sluis is te klein. Bovendien is één sluis in zo’n belangrijk knooppunt te kwetsbaar in geval van onderhoud of calamiteiten.

Rijkswaterstaat heeft met L2T een DBFM-overeenkomst gesloten (Design, Built, Finance en Maintain). Op 17 augustus heeft Rijkswaterstaat het Aanvangscertificaat afgegeven. De bijbehorende contractuele aanvangsdatum is 25 augustus aanstaande. In de weken daarna begint L2T met voorbereidende werkzaamheden op het sluiscomplex, zoals aanleg van een loswal, inrichting van het werkterrein en ontsluiting.

Vanaf 2018 wordt het werk uitgevoerd. Onderdeel van de overeenkomst is een energieneutrale sluis, een voor Nederland unieke sluisdeur en een nieuw bediengebouw.

L2T is een samenwerking tussen TBI-ondernemingen Mobilis, Croonwolter&dros en TBI PPP. L2T wordt verantwoordelijk voor de voorfinanciering, het ontwerp, de bouw en de 27 jaar onderhoud van de nieuwe sluiskolk en groot onderhoud van de bestaande sluiskolk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions