Marokkaan en Spanjaard uit Melilla opgepakt

Marokkaan en Spanjaard uit Melilla opgepakt
17-08-2017 23:44 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BARCELONA - De Catalaanse politie heeft donderdagavond de nationaliteit bekendgemaakt van de twee mannen die gearresteerd zijn in verband met de aanslag in Barcelona. Het gaat om een Marokkaan en om een Spanjaard, die afkomstig is uit de Noord-Afrikaanse enclave Melilla. Geen van beiden zou achter het stuur hebben gezeten van het bestelbusje dat een bloedbad aanrichtte op de Rambla.

De politiewoordvoerder bevestigde ook dat de man die in het westen van de stad twee agenten die hem wilden aanhouden aanreed, is doodgeschoten. Er is geen bewijs dat hij iets te maken had met de terreurdaad in het centrum, waardoor dertien mensen om het leven kwamen en ruim honderd andere voetgangers gewond raakten.

Het is dus goed mogelijk dat de bestuurder van de bestelbus nog voortvluchtig is. Spaanse media meldden laat op de avond dat in de plaats Alcanar, helemaal in het zuiden van Catalonië, een dode is gevallen door een explosie in een huis. Volgens de krant El País vermoedt de politie dat er een verband is met de aanslag.

In Alcanar werd ook een van de verdachten opgepakt. De ander meldde zichzelf in Ripoll bij de politie met het verhaal dat zijn identiteitskaart was gestolen. Die kaart zou volgens onbevestigde berichten zijn gebruikt om de bestelbus te huren waarmee de aanslag is gepleegd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden