Transport Online - 'Lufthansa wil groot deel vloot Air Berlin'

'Lufthansa wil groot deel vloot Air Berlin'

'Lufthansa wil groot deel vloot Air Berlin'
17-08-2017 13:28 | Algemeen | auteur ANP

FRANKFURT - Luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil circa 90 van de in totaal 140 vliegtuigen van zijn failliete branchegenoot Air Berlin overnemen. De onderhandelingen daarover beginnen nog deze week, meldt het dagblad Süddeutsche Zeitung.

Air Berlin vroeg eerder deze week faillissement aan, nadat de Arabische grootaandeelhouder Etihad had laten weten niet langer geld te willen steken in het structureel verlieslatende bedrijf. Dankzij een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro van de Duitse overheid kunnen alle vluchten voorlopig nog doorgaan.

Lufthansa zou op de achtergrond al langer werken aan een overname van een groot deel van de routes, vliegtuigen en werknemers. De Duitse marktleider, die zich daarbij naar verluidt gesteund weet door de overheid, huurt al sinds vorig jaar een groot aantal vliegtuigen plus bemanningen van Air Berlin.

Met de extra toestellen van Air Berlin erbij kan Lufthansa sneller zijn vluchtaanbod uitbreiden. Bovendien kan het rechtstreekse vluchten naar verre bestemmingen gaan aanbieden vanuit Berlijn en Düsseldorf, naast de al bestaande knooppunten in Frankfurt en München.

Gezien de toch al zeer dominante positie van Lufthansa in Duitsland, waar prijsvechters als Ryanair en easyJet nog relatief ondervertegenwoordigd zijn, is het onwaarschijnlijk dat het tot een volledige overname komt van de failliete boedel van Air Berlin. Dat zou vrijwel zeker stuiten op concurrentiebezwaren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions