Transport Online - Medewerker bso pleegde ontucht met 2 kinderen

Medewerker bso pleegde ontucht met 2 kinderen

Medewerker bso pleegde ontucht met 2 kinderen
16-08-2017 21:01 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Een 27-jarige man die werkte als pedagogisch medewerker bij buitenschoolse opvang (bso) van Partou Kinderopvang in De Bilt, wordt verdacht van ontucht met twee jonge kinderen uit hetzelfde gezin. De man zit vast. Hij is op staande voet ontslagen, aldus Katinka Reuling, voorzitter van de raad van bestuur van Partou. Hij werd ontboden op het hoofdkantoor en "heeft bevestigend geantwoord''.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen dat de verdachte, die al vijf jaar werkte bij Partou, ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd, maar onderzoekt wel mogelijke andere incidenten. Daarvoor worden zijn computer en de telefoon van de verdacht onderzocht.

Het OM maakte woensdagavond bekend dat de man uit Utrecht ervan wordt verdacht dat hij de kinderen bij hem onzedelijke handelingen heeft laten verrichten. Het incident zou vorige week hebben plaatsgevonden op de sport-bso. De kinderen hebben het aan hun ouders verteld en die zijn naar Partou gestapt, waarna de politie erbij is gehaald. Volgens Reuling is het bij de buitenschoolse opvang niet wettelijk verplicht om twee volwassenen (''vier ogen'') per groep te hebben. Pedagogisch medewerkers moeten elkaar wel informeren over wat ze doen.

Er zijn op dit moment bij het OM geen aanwijzingen bekend dat de verdachte al vaker in de fout was gegaan. Op een bijeenkomst in De Bilt werden woensdagavond honderd ouders die een kind op de opvang hebben zitten ingelicht over de zaak. Na afloop van die bijeenkomst wilden ouders geen commentaar geven. Volgens Partou zijn de ouders geschokt aangezien het gaat om een medewerker die heel populair was en op handen werd gedragen. Voor donderdag is er op de betreffende locatie, Partou Weltevreden, gezorgd voor extra pedagogische ondersteuning, aldus Reuling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions