Clicky


Duitse gestolen auto’s in Souburg teruggevonden

Duitse gestolen auto’s in Souburg teruggevonden
16-08-2017 16:29 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

OOST-SOUBURG - Dinsdagavond zijn in Oost-Souburg na een tip twee gestolen Duitse auto’s teruggevonden.

Een oplettende burger attendeerde de politie op twee geparkeerde Duitse auto’s in de Regentessestraat en op het Oranjeplein. Het blijken inderdaad de op 12 augustus jl. in Domburg gestolen auto’s te zijn, meldt de politie woensdag. De  auto's zijn inmiddels voor nader onderzoek in beslag genomen. Naar de daders wordt nog gezocht.

Derde voertuig

Met de vondst van de  twee auto’s in Oost-Souburg zijn alle drie de gestolen auto’s teruggevonden. Het derde voertuig is eveneens gisterenavond teruggevonden in een sloot bij de Smokkelhoekweg in Kapelle. Hiervoor is een 31-jarige verdachte uit de gemeente Goes aangehouden.

Bezoekers in een restaurant aan de Smokkelhoekweg werden omstreeks 21.45 uur tijdens het eten gestoord door een harde knal. Als zij gaan kijken zien zij bij de rotonde een auto in de sloot liggen waaruit twee personen kruipen. Deze nemen vervolgens de benen richting het industrieterrein. Een van de mannen is kort daarop aangehouden. Hij is voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast.

De politie is nog op zoek naar zijn kompaan. Nadat de auto uit het water getakeld was, bleek het te gaan om een Duits voertuig dat afgelopen week in Domburg gestolen was.