Clicky


Giel Beelen weg bij 3FM en omroep

Giel Beelen weg bij 3FM en omroep
16-08-2017 15:34 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Twintig jaar was hij hét gezicht van 3FM. Met het vertrek van dj Giel Beelen verliest de radiozender een smaakmaker. Beelen (40 jaar) is niet vies van een relletje op zijn tijd.

Hij liet zich bijvoorbeeld tijdens een uitzending oraal bevredigen door een call-girl, gebruikte on-air harddrugs en hij noemde Mein Kampf in een interview het meest indrukwekkende boek dat hij kende, omdat hij het interessant vond het werk van een geestelijk gestoorde te lezen.

Dat laatste kostte hem zijn baan, want de KRO ontsloeg hem hierom in 2001. Maar het betekende geenszins het einde van de carrière van Giel Beelen. Hij stapte over naar BNN-VARA en vierde in 2014 dat hij tien jaar de ochtendshow GIEL presenteerde op 3FM. Vanwege dat jubileum deed hij met succes een gooi naar het wereldrecord non-stop radiomaken. Door de ochtendshow werd Beelen onderdeel van het ochtendritueel van veel Nederlanders.

Beelen is ook regelmatig het mikpunt van afkeuring. In de aanloop naar de laatste Tweede Kamerverkiezingen in 2016 kreeg hij veel kritiek toen hij in zijn ochtendshow opmerkte: "Rustig Sylvana'', nadat er apengeluiden te horen waren geweest. Later maakte hij daarvoor excuses. Hij benadrukte dat hij niets had tegen Sylvana Simons, destijds kandidaat-Tweede Kamerlid.

De naam Giel Beelen viel de afgelopen jaren ook steevast in de discussie over grootverdieners bij de publieke omroep. Nadat hij vorig jaar was gestopt met zijn ochtendshow op 3FM, kondigde BNN-VARA aan dat zijn salaris zou worden aangepast. Naar verluidt verdiende Beelen 560.000 euro per jaar.

De populaire dj was ook een van de dj’s die de benefietactie Serious Request op de kaart zette. Om geld in te zamelen voor projecten van het Rode Kruis liet hij zich voor de eerste editie in 2004 in de week voor kerst opsluiten in het Glazen Huis. Hij bleef dat tot 2013 doen.