'Nog geen begin akkoord sociale partners'

'Nog geen begin akkoord sociale partners'
16-08-2017 14:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Er is voorlopig geen akkoord te verwachten tussen de sociale partners. "Wij hebben nog niet het begin van een akkoord'', aldus Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Hij zei dat nadat hij en voorzitter Han Busker van vakbond FNV waren aangeschoven bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Er werd volgens De Boer over de arbeidsmarkt en pensioenen gesproken.

Toch hoopt De Boer dat er op niet al te lange termijn een akkoord zal liggen. "Het zijn trage processen. Ik zou heel graag zien dat er binnen enkele weken helderheid is. Daar streven we naar." Hij wil het liefst dat de sociale partners klaar zijn voordat er een nieuw kabinet is.

Ook Busker zei dat een akkoord niet aanstaande is. "Wij zijn met elkaar in gesprek, maar het zijn zware onderwerpen, daar zijn wij nog niet uit met elkaar.'' De Telegraaf had gemeld dat afspraken over het verkorten van de loondoorbetaling bij ziekte dichtbij zijn. Busker zegt hierover dat er gesprekken zijn, maar spreekt tegen dat er al een afspraak ligt.

Busker wil het liefst een halt toeroepen aan de "doorgeslagen flexibilisering'' op de arbeidsmarkt en dat er meer zekerheid komt voor mensen. "Koopkracht, echte banen, vaste banen'', aldus Busker.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden