Clicky


Belgische politie controleert lichte vrachtwagens op overbelading

Belgische politie controleert lichte vrachtwagens op overbelading
16-08-2017 11:52 | België | auteur Redactie [FE]

MECHELEN-WILLEBROEK(B) - Afgelopen maandag 14 augustus voerde de politie Mechelen-Willebroek controle uit op overbelading bij lichte vrachtwagens. Eerdere vaststellingen toonden aan dat een aantal transporteurs het niet zo nauw neemt met de maximaal toegelaten massa (MTM) van hun voertuig.

Een lichte vrachtwagen met Poolse nummerplaat wist de aandacht van de politie te trekken omdat hij zwaar beladen was op zijn achteras. De metingen bevestigden het vermoeden van de inspecteurs; er was sprake van een overbelading van maar liefst tien procent. De bestuurder kreeg een boete van 400 euro, cash te betalen, en hij diende zijn volledige lading over te laden alvorens hij verder mocht rijden.

Een tweede chauffeur van een lichte vrachtwagen kreeg eveneens een boete van 400 euro, cash te betalen, daar hij vijf procent overladen was. Daarbij kreeg hij een boete van 900 euro omdat hij reed zonder geldige vervoersvergunning, daar hij transport voor derden uitvoerde.

De vrachtwagen was niet geldig gekeurd en de bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs. Ook de zaakvoerder, die in het voertuig aanwezig was, kreeg een boete daar hij willens en wetens een bestuurder met voorlopig rijbewijs met het voertuig liet rijden.

"Een overbeladen voertuig is een gevaar voor de verkeersveiligheid. Enerzijds wordt de remafstand van het voertuig groter en anderzijds is er sneller slijtage aan het voertuig door het oneigenlijk gebruik, waardoor er vlugger defecten optreden", aldus de politie.