Clicky


Aviclaim koopt vertragingsclaims passagiers noodlijdend Air Berlin op

Aviclaim koopt vertragingsclaims passagiers noodlijdend Air Berlin op
16-08-2017 11:18 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BREUKELEN - De op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, Air Berlin heeft geen geld meer en uitstel van betaling aangevraagd. Duizenden consumenten kunnen hier de dupe van worden. Volgens Aviclaim staan er nog miljoenen euros aan vertragingclaims open bij Air Berlin welke allen het risico lopen niet uitbetaald te worden.

Etihad, de belangrijkste aandeelhouder van Air Berlin, heeft laten weten geen financiële ondersteuning meer te willen bieden als gevolg van de negatieve voorspellingen over de toekomst van de luchtvaartmaatschappij.

Het recht op financiële compensatie vanwege vertragingen of annuleringen van de vlucht blijft bestaan. Echter is het niet zeker of, hoe en wanneer ze uitbetaald kunnen worden aangezien er geen liquiditeit meer is.

Aviclaim is bereid de claims over te kopen van de consument en deze als gemeenschappelijke claim alsnog te innen bij Air Berlin. Aviclaim koopt de claims voor 15 procent van het claimbedrag. Zijn ze uiteindelijk succesvol in het innen van de claims betalen ze nogmaals 30 procent van het claimbedrag aan de consument. Op hun website kan er een aanvraag worden gedaan om mee te doen aan deze actie.

Remco Kuilman, oprichter van Aviclaim, zegt niet te weten of Aviclaim succesvol zal zijn in het claimen. "We werken in elk geval met ervaren advocaten die ons hierin bijstaan en we hebben hoop op een goede afloop."