Transport Online - Verlies Maersk door afschrijvingen

Verlies Maersk door afschrijvingen

Verlies Maersk door afschrijvingen
16-08-2017 09:44 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

KOPENHAGEN - A.P. Møller-Maersk heeft in het tweede kwartaal een verlies van 264 miljoen dollar geleden. Dat negatieve resultaat werd vooral veroorzaakt door afschrijvingen, voor bijna 750 miljoen dollar.

De rederij schreef af op onder meer de boekwaarde van terminals en tankers. De onderliggende winst ging wel omhoog. Met 389 miljoen dollar was die bijna drie keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet steeg ook en kwam uit op 9,6 miljard dollar.

De divisie Transport & Logistics deed het beter door een aantrekkende markt. De energiedivisie had echter te maken met een flink aantal boorplatformen die niet produceerden.

De cyberaanval die Maersk eind juni trof had nauwelijks invloed op de cijfers over het tweede kwartaal. Voor het derde kwartaal verwacht het Deense bedrijf dat die aanval, waardoor diverse APM Terminals lang stil kwamen te liggen, een negatieve invloed van 200 miljoen tot 300 miljoen dollar heeft op de resultaten.

Desondanks houdt Maersk nog altijd vast aan de verwachting om voor heel 2017 een hogere onderliggende winst te behalen dan in 2016. Toen ging het om 711 miljoen dollar. De overname van rederij Hamburg Süd is in die verwachting niet meegenomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen