Transport Online - Dreigend tekort douanespecialisten bedrijven

Dreigend tekort douanespecialisten bedrijven

Dreigend tekort douanespecialisten bedrijven
15-08-2017 17:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Er dreigt een tekort aan douanespecialisten bij handels- en productiebedrijven. Veranderingen in het internationale speelveld zorgen er voor dat deze specialisten steeds belangrijker worden voor bedrijven die internationaal ondernemen. Dit stelt ondernemersvereniging evofenedex, die de brexit en de Russische sancties als actuele voorbeelden noemt.

evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, adviseert bedrijven om personeel hun kennis te laten bijspijkeren.

Ontwikkelingen

Ruim twee miljoen Nederlanders werken in de export en hun aantal groeit gestaag. Inmiddels verdienen zij een derde van ons nationaal inkomen. Ontwikkelingen elders in de wereld raken hun werk direct. Zo stapt Groot-Brittannië, de op twee na-grootste handelspartner van Nederland, door de brexit uit de Europese douane-unie. Vandaag werd bekend dat de Britten na de brexit een tijdelijke douane-unie willen houden. Ook de handel met Rusland werd door de sancties ingewikkelder. Tegelijkertijd legt de douane steeds meer verantwoordelijkheden bij bedrijven zelf meer. Tot slot zorgen nieuwe markten als Iran en Cuba voor kansen.

Goederenstromen

Handels- en productiebedrijven die internationaal ondernemen, hebben douanespecialisten in dienst. Zij moeten de in- en uitgaande goederenstromen begeleiden of douaneaangiften invullen. De ‘declaranten’ moeten vaak ook de wetgeving juist kunnen interpreteren om zelfstandig aangiftes te kunnen doen. evofenedex concludeert dat investeringen in douanespecialisten van bedrijven noodzakelijk zijn om ook de komende jaren een goed geoliede goederenstroom over de grens te kunnen realiseren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions