Transport Online - Chickfriend-bestuurders blijven vastzitten

Chickfriend-bestuurders blijven vastzitten

Chickfriend-bestuurders blijven vastzitten
15-08-2017 13:29 | Binnenland | auteur ANP

ZWOLLE - De twee bestuurders van het bedrijf Chickfriend blijven langer vastzitten. Hun voorarrest is met twee weken verlengd, bepaalde de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel dinsdag. Er is op dit moment voldoende verdenking is om ze langer vast te houden. De twee zitten sinds afgelopen donderdag vast in het strafrechtelijk onderzoek naar het eierenschandaal.

Martin van de B. (31) uit Barneveld en Mathijs IJ. (24) uit Nederhemert worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid omdat zij het bestrijdingsmiddel fipronil hebben gebruikt bij pluimveebedrijven in Nederland. Daarnaast worden zij verdacht van het voorhanden hebben van een verboden middel.

De twee zijn opgepakt door de inlichtingen- en opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). Acht locaties in Nederland zijn doorzocht, waaronder de woningen van de twee aangehouden mannen. Ook in België zijn doorzoekingen geweest.

Het Nederlandse onderzoek richt zich op Chickfriend, het bedrijf dat fipronil vermoedelijk toepaste, de Belgische toeleverancier Poultry-Vision en een bedrijf uit Nederland dat vermoedelijk samenwerkte met de Belgische toeleverancier.

Door het voedselschandaal zijn kippenbedrijven op slot gegooid door de NVWA. Daarbij zijn er miljoenen eieren vernietigd en veel kippen geruimd. Naar schatting bedraagt de schade voor de pluimveesector minimaal 150 miljoen euro.

Foto's

  • Dedem Diensten Barneveld
    Dedem diensten Barneveld

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions