Transport Online - Vrachtwagen lekt salpeterzuur op Duitse A24: weg volledig afgesloten [+foto's&video]

Vrachtwagen lekt salpeterzuur op Duitse A24: weg volledig afgesloten

Vrachtwagen lekt salpeterzuur op Duitse A24: weg volledig afgesloten [+foto's&video]
15-08-2017 11:49 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

BRANDENBURG(D) - Op de Duitse A24 ter hoogte van Brandenburg staat sinds maandagavond een tankwagen met pech. De tankwagen lekt salpeterzuur. Vanwege de lekkage is de weg tussen Neuruppin en Herzsprung al vanaf gisteravond volledig afgesloten en dat zal nog wel enkele uren aanhouden.

Maar liefst 200 hulpverleners zijn ter plaatse. In speciale beschermende pakken pompen ze het gevaarlijke zuur uit de beschadigde vrachtwagen. Er is al veel zuur ontsnapt.

"Het overpompen duurt is al lang aan de gang en zal nog zeker uren duren", meldt een woordvoerder dinsdagochtend. Omdat delen van het zuur al in de bodem zijn terechtgekomen moet ook de bodem gesaneerd worden.

Twee woonhuizen in het naburige dorp Walsleben moesten worden geëvacueerd vanwege een gaswolk. Tien volwassenen, drie kinderen en een hond moesten hun huis verlaten. Niemand is gewond geraakt.

Wanneer de snelweg kon worden vrijgegeven, is nog niet duidelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de provinciale wegen. Gevraagd wordt om de A24 zo veel mogelijk te mijden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions