Transport Online - Vastgelopen containerschip Westerschelde 'CSCL Jupiter' losgetrokken [+video]

Vastgelopen containerschip Westerschelde 'CSCL Jupiter' losgetrokken

Vastgelopen containerschip Westerschelde 'CSCL Jupiter' losgetrokken [+video]
14-08-2017 21:33 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BATH - Het vastgelopen containerschip op de Westerschelde is maandagavond losgetrokken. Met vijftien sleepboten slaagde rond 21.00 uur de eerste bergingspoging. Voor de operatie was gewacht op hoogwater. Het schip gaat nu terug naar de haven van Antwerpen voor een grondige inspectie.

Het eerder al massaal toegestroomde publiek werd gemaand het nabijgelegen gebied (bij De Punt bij Bath) te verlaten. De trossen van de sleepboten konden knappen en tussen de 200 en 300 meter wegschieten, waarschuwde de Veiligheidsregio.

Het schip, de CSCL Jupiter van 366 meter lang, liep maandag aan de grond nadat het door een technisch mankement stuurloos was geworden. De Jupiter trok maandag de hele dag veel bekijks. Dagjesmensen trokken naar Bath en maakten van de gelegenheid gebruik om daar het grote schip van dichtbij te bekijken. De toeloop naar het Zeeuwse plaatsje was zo groot dat het verkeer vastliep.

De ongeveer honderd mensen die weg moesten bij De Punt kunnen de operatie gewoon blijven volgen vanaf de dijk waar duizenden mensen staan te kijken. Ook burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal is aanwezig.

Het schip was onderweg van Antwerpen naar Hamburg en strandde maandagochtend rond 08.30 uur. Het scheepvaartverkeer werd tijdelijk stilgelegd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions