Clicky


Smit voorzitter raad van commissarissen KNVB

Smit voorzitter raad van commissarissen KNVB
14-08-2017 18:01 | Sport | auteur ANP

ZEIST - Voormalig Heracles-preses Jan Smit wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB. Dat heeft de voetbalbond maandag bevestigd. Smit (71) wordt op 4 september voorgedragen. Hij nam in juni afscheid van Heracles na negentien jaar voorzitterschap.

De overige kandidaten zijn Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Erik Mulder. Gelijk met deze beoogde rvc heeft de selectieommissie een aanbeveling gedaan voor de daarna te benoemen directeur betaald voetbal KNVB, te weten Eric Gudde. Die is nu nog actief bij Feyenoord.

"We zijn ervan overtuigd dat deze kandidaten samen de ingezette koers van de KNVB verder inhoud en vorm kunnen geven'', zegt John Jaakke, lid van de selectiecommissie, op de site van de KNVB. "Het is een bekwame groep mensen met relevante ervaring. Ze vullen elkaar aan, zowel qua persoon als kennis en kunde. En 'last but not least': ze hebben hart voor voetbal en willen zich inzetten voor het betaalde voetbal en de KNVB.''

Havenga is voormalig hockey-international. Berger werkte bij meerdere voetbalclubs (onder meer FC Utrecht, Sparta en De Graafschap) als trainer of technisch directeur. Van Kesteren is oud-directeur van VNO-NCW en MKB-Nederland en huidig lid van de Eerste Kamer, en Mulder was eerder onder meer financieel directeur bij FC Groningen.

Gudde is al tien jaar lang algemeen directeur van Feyenoord. De 62-jarige Schiedammer maakte in juni bekend de club dit jaar te verlaten. Gudde wordt op z'n vroegst, na advies van de ondernemingsraad van de KNVB en de Centrale Spelersraad (CRS), halverwege september door de nieuwe raad van commissarissen benoemd.