Transport Online - Drukte op de Europese wegen neemt toe

Drukte op de Europese wegen neemt toe

Drukte op de Europese wegen neemt toe
12-08-2017 09:30 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het begint rond 09.30 uur al aardig druk te worden op de Europese snelwegen.Vooral in Frankrijk en in het zuiden van Duitsland en in Oostenrijk en Italië loopt het verkeer vast.

Op deze derde zwarte zaterdag vertrekken miljoenen Fransen naar hun vakantiebestemming. Andere vakantiegangers keren juist terug naar huis. In Frankrijk is het al erg druk op de Autoroute du Soleil (A7) en de A9, Montpellier richting Spaanse grens. Ook ondervindt het verkeer vertraging op de A71/A75, de route Clermont-Ferrand naar Narbonne.

In Duitsland valt de verkeersdrukte tot dusver mee. Alleen op de A8 München richting de Oostenrijkse grens is de vertraging ongeveer een uur. In Oostenrijk loopt het verkeer vast voor de Karawankentunnel.

Ook in Italië neemt de verkeersdrukte toe. Italianen genieten van een lang weekeinde en zijn massaal op weg naar de Adriatische Zee. Op de A14, Milaan richting Bologna, loopt de vertraging op tot drie uur. Terugkerende vakantiegangers op de A22, Verona richting de Brennerpas, komen bij het Gardameer in de problemen. Daar duurt het een uur extra om de Oostenrijkse grens te bereiken.

De verwachting is dat het tot 14.00 uur druk zal blijven op de Europese wegen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions