Clicky

 
Transport Online - Lange files door terugkerende vakantiegangers

Lange files door terugkerende vakantiegangers

Lange files door terugkerende vakantiegangers
11-08-2017 20:03 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Vakantiegangers die vanuit het zuiden in Europa weer naar Nederland terugkeren, hebben ook vrijdagavond nog veel last van files. In het zuiden van Duitsland zijn de vertragingen nog altijd langer dan een uur.

Vrijdagmiddag was het al erg druk. Auto's stonden vaak uren vast. Volgens de ANWB deden de grootste problemen zich voor in Oostenrijk en Duitsland, waar het flink regende.

De vertraging op de route van Villach-Salzburg naar München (A10/A8) liep op tot bijna drie uur. Dat werd deels veroorzaakt door grenscontroles bij Salzburg. In het zuiden van Oostenrijk was het voor de Karawankentunnel op de grens met Slovenië lang wachten; meer dan een uur.

Gotthardtunnel

Vakantieverkeer via Zwitserland loopt ook vast, eerst voor de Gotthardtunnel op de A2 en daarna in Duitsland door wegwerkzaamheden op de A5 Basel richting Frankfurt en A61 Mannheim richting Koblenz.

Op de autoroutes in Frankrijk viel de hinder nog mee. Alleen van de Spaanse grens richting Lyon was er vertraging tussen Montpellier en Orange van een uur.

Ook zaterdag wordt weer topdrukte op de Europese snelwegen verwacht door reizende toeristen. Vooral in Frankrijk dreigt het vast te lopen op deze derde zwarte zaterdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen