Transport Online - Scheveningen weer walhalla vuurwerkliefhebber

Scheveningen weer walhalla vuurwerkliefhebber

Scheveningen weer walhalla vuurwerkliefhebber
11-08-2017 09:36 | Binnenland | auteur ANP

SCHEVENINGEN - Het gaat weer knallen in Scheveningen wanneer daar vrijdagavond de 38e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival begint. Acht landen presenteren er hun vuurwerkshows tijdens vier avonden.

De deelnemende landen zijn Nederland, Polen, China, Frankrijk, Japan, België, Portugal en titelverdediger Spanje die vorig jaar de spectaculairste show had. Per avond verzorgen twee landen een show: om 21.45 en om 22.30 uur. De shows zijn te zien op vrijdag 11 en zaterdag 12 en vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus.

Het vuurwerk gaat vanaf een drijvend ponton de lucht in. Het ligt zo'n 275 meter van het strand af, ter hoogte van het Kurhaus. De vakjury bekijkt de vuurwerkshows vanaf het terras van het beroemde hotel. De juryleden letten er onder meer op dat de show representatieve onderdelen van het betreffende land bevat.

Rond het festival zijn er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein. Bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer naar Scheveningen te reizen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions