Clicky


Ruiten sneuvelen door hagel aan Gardameer

Ruiten sneuvelen door hagel aan Gardameer
10-08-2017 11:20 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - Tientallen Nederlandse vakantiegangers die aan het Gardameer in Italië kamperen, hebben schade opgelopen door een fikse hagelbui. Bij de alarmcentrale van de ANWB zijn sinds het noodweer van woensdagavond zo'n veertig meldingen binnengekomen, liet een woordvoerster donderdag weten. Veel van die meldingen gaan over kapotte ruiten van auto's en caravans.

"Het is erg hevig geweest. Mensen hadden het over hagelstenen zo groot als golfballen'', vertelde de woordvoerster. "We zijn nu aan het inventariseren welke hulp nodig is. Lokale ruitschadebedrijven krijgen het druk.''

De hagelstenen vielen volgens de ANWB vooral aan de zuidkant van het meer. Er zijn geen berichten over gewonden.

Ook elders in Italië zijn flink wat autoruiten van Nederlandse vakantiegangers gesneuveld door een heel andere oorzaak: volgens verzekeraar Allianz is er een flinke toename van het aantal auto-inbraken. "Waar het normaal om tientallen gevallen per week gaat, kun je nu spreken van een verdubbeling.'' De afgelopen drie weken worden in het land "opvallend veel ruitjes ingetikt'', signaleert het bedrijf. Exacte aantallen heeft Allianz niet.