Meer pakjes, minder brieven verstuurd

Meer pakjes, minder brieven verstuurd
10-08-2017 10:15 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Bedrijven en consumenten verstuurden vorig jaar gezamenlijk 350 miljoen pakketten, 12 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal verstuurde brieven, tijdschriften en zakelijke post is verder gedaald, maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag bekend.

De omzet van het bezorgen van post en pakketten steeg vorig jaar naar bijna 3 miljard euro, het hoogste niveau sinds 2013. Binnen Nederland werden de meeste pakketten verstuurd door bedrijven naar consumenten. Het ging om 152 miljoen stuks in 2016. Bedrijven stuurden elkaar bijna 70 miljoen pakketten. Consumenten verstuurden 7 miljoen pakketten. In totaal werden zo'n 120 miljoen pakketten naar het buitenland verstuurd.

De ACM meldde ook dat de concurrentie op de postmarkt toeneemt. Het marktaandeel van PostNL is volgens de toezichthouder over het geheel iets gedaald. Dat komt deels doordat er meer concurrentie is van regionale vervoerders.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden