Clicky


 


Boetes voor Midac en Era voor prijsafspraken accu’s vorkheftrucks

Boetes voor Midac en Era voor prijsafspraken accu’s vorkheftrucks
09-08-2017 18:51 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG  - Midac Nederland, een importeur van accu’s voor vorkheftrucks, en Era, de moedermaatschappij van de niet meer bestaande importeur Faam Benelux, krijgen een boete voor prijsafspraken.

Op 5 juli 2017 publiceerde de ACM de namen van vijf bedrijven die de overtreding hebben erkend. Ze kregen een lagere boete. Midac Nederland en Era hebben de overtreding niet erkend. Ze krijgen de volledige boete, totaal meer dan één miljoen euro. De boete aan alle zeven bedrijven en de branchevereniging BMWT is in totaal bijna 17,5 miljoen euro.

Prijsafspraken

De branchevereniging BMWT en importeurs van accu’s voor onder andere vorkheftrucks spraken af een ‘loodtoeslag’ te gebruiken. De ‘loodtoeslag’ was bedoeld om de sterk fluctuerende prijs van lood op een vaste manier in de verkoopprijs van de accu’s te verwerken. Ze deelden daarnaast concurrentiegevoelige informatie met elkaar. Dit leidde tot beperking van de onderlinge concurrentie.

De afspraken bestonden van 2004 tot september 2013. Midac Nederland was vanaf 1 januari 2013 bij de afspraken betrokken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions